Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili okulumuzda program düzenlendi. Şiirler okundu, anlam ve önemi belirtildi.Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından depremzedelere yardım amaçlı ürünler yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem Haftası ile ilgili sınıflarda bilgilendirmeler yapıldı. Deprem tatbikatı ve personel tahliyesi tatbikatı sağlandı.

Şbt

Okulumuzun güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında okuyan öğrencilerle birlikte Huzurevi ziyareti yapıldı. Burada yaşlıların saç bakımları sağlandı. Sohbetler edildi. Usta öğretici ve kalfalarımız birarada çalışma fırsatı buldular. Meslek lisesi öğrencileri hayata dokunuyor projesi kapsamında yaşlılara güzel küçük mutluluklar sağlandı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2022/2023 Eğitim öğretim yılı 2 dönem başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Rehber öğretmeni Gökhan Yağcı tarafından psikososyal destek konulu bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Öğrencilerimize Değerler Eğitimi adı altında din görevlisi Yunus EERKAN tarafından Dürüstlük , Ahilik eğitimleri verildi.

Şbt

Ülkemizde yaşanılan büyük deprem felaketi sonrasında yaraları sarmak adına yardımlarda bulunduk. Rehber öğretmenimiz Gökhan YAĞCI ile İç Mekan ve Mobilya öğretmenimiz Timur ŞEN hocalarımız konteynır yapımında destek oldular. Bazı öğretmenlerimizde yardım toplama faaliyetlerine katıldılar. Çok geçmiş olsun Türkiyem. Milletimizin başı sağolsun.

Ock

2022- 2023 Eğitim Öğretim yılı 1.dönemi öğrencilerimize karne dağıtımı ile sona erdi. İyi tatiller dileriz.

Ock

Öğretmenlerimizle birlikte dönem sonu iş ve İşlemlerini görüşmek için öğle arası biraraya geldik. Bilgi ve görüş paylaşımları yapıldı.Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Sıfır Atık Projesi Kapsamında Soma Belediyesi tarafından okulumuza geri  dönüşüm kutuları sağlandı. Böylece doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeyi amaçlıyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Bilindiği üzere, 2/5/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu yıl düzenlenecek olan Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında görseller 10-16 Ocak 2022 Enerji Verimliliği Haftası boyunca okul panosunda yayınlanacaktır.

Sürdürülebilir ve Temiz Bir Dünya için 5D

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde Tetra Pak Türkiye'nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve "sıfır atık" yaklaşımını tanımaları hedefleniyor.

Sıfır Atık Eğitimlerinde; 5D modeliyle çocuklara "sıfır atık" kavramının tanıtılması, bu kapsamda çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalık sağlanması hedefleniyor. Doğal varlıkların doğru kullanılması ve israfın önlenmesi konularını da kapsayan 5D modeli; "Düşün, Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir, Yeniden Kullan", "Değiştir, Farklı Amaçla Kullan" ve "Dönüştür, Doğa Kazansın" prensiplerinden oluşuyor.

Proje kapsamında geliştirilen Sıfır Atık Eğitim Portalı tüm eğitim kademeleri için öğretmenlere sunumlar, posterler, çalışma kâğıtları, proje önerileri, filmler ve dijital oyunlar olmak üzere eğitim içerikleri ve materyaller sunuyor. Proje uygulamaları, ayrıca TEMA Vakfı gönüllülerinin desteğiyle okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocukların "sıfır atık" kavramını öğrenecekleri etkinliklerle okullarda yüz yüze ya da çevrim içi olarak devam ediyor.

Ara

Teknofest insanlık yarına teknolojileri kategorisinden 2 takım ve çevre ve enerji teknolojileri kategorisinden 1 takım olmak üzere okulumuzdan 3 başvuru yapıldı. Takım üyelerine başarılar dileriz.

Ara

Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor projesi kapsamında okulumuzun elektrik alanında okuyan öğrencimiz ve elektrik alanı öğretmenimiz İbrahim ATAN eşliğinde elektrik kesintisi sonucu oluşan arıza ile ilgili bakım ve kontroller yapıldı.Kurumumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenlerimiz teneffüs saatlerinde satranç oynayarak zamanlarını değerlendiriyorlar.